Payrolling Cosy van Tutti

//

Cosy van Tutti, een Haarlemse winkel voor hoeden, petten, handschoenen en allerlei andere luxe modeaccessoires, is een van de klanten van SPR-hr. Monique van Nouwland, eigenaresse van Cosy van Tutti, vertelt waarom zij als kleine onderneming bij SPR-hr aan payrolling doet. Zij heeft een medewerker in dienst die wat extra aandacht goed kan gebruiken. Daarnaast komt deze medewerker in aanmerking voor speciale financiële regelingen. SPR-hr heeft op dit terrein de benodigde expertise en neemt alle financiële en contractuele administratie op zich.

Cosy van Tutti doet aan payrolling voor een werknemer
Monique en haar werknemer in Cosy van Tutti

Het bedrijf

Het in Haarlem gelegen Cosy van Tutti heeft een uitgebreid assortiment aan luxe hoeden, petten, handschoenen, manchetknopen, bretels en vele andere klassieke modeaccessoires. Voor zowel dames als heren is er niet snel elders in de regio een grotere collectie hoeden en petten te vinden. Cosy van Tutti is niettemin kleinschalig van opzet en wordt gerund door Monique, die de winkel in 2012 oprichtte. Sinds twee jaar heeft zij een nieuwe medewerker in dienst.

Inclusief ondernemen

Deze medewerker heeft een vorm van autisme en met zijn komst heeft Monique meteen ervaring als inclusief onderneemster. Inclusief ondernemen draait namelijk voor een groot deel om het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is precies wat Monique heeft gedaan toen zij haar medewerker in dienst nam. Op het moment dat hij zijn scholing en stages eenmaal had afgerond, besloot Monique hem een dienstverband te geven.

Cosy van Tutti en payrolling

Het lijkt voor Monique vanzelfsprekend om zonder vooroordeel iemand een kans te geven. Dit blijkt wel uit het feit dat ze als eenmansbedrijf iemand met een arbeidsbeperking in dienst neemt. Wel vond ze het belangrijk dat het financiële gedeelte met de juiste kennis van sociale wet- en regelgeving afgehandeld zou worden. Ook wilde ze graag duidelijkheid over wat ze per maand aan vast bedrag betaalt en hier verder geen omkijken naar hebben.

Zodoende was payrolling voor Cosy van Tutti een uitkomst. Alle financiële en contractuele afspraken heeft Monique uitbesteed aan SPR-hr. Dit ervaart ze als erg makkelijk: alles wordt voor je gedaan, zo stelt ze. In feite is SPR-hr daarmee een onzichtbaar verlengstuk van de organisatie.

Voor Monique heeft SPR-hr iets weg van een uitzendbureau, waarbij de administratie en het contract buiten het bedrijf zelf geregeld zijn. Daardoor hoeft Monique zich hier niet meer om te bekommeren. Zo kan ze zich volledig richten op haar werknemer en er voor hem zijn wanneer hij, al dan niet op de achtergrond, ondersteuning nodig heeft.

In feite is SPR-hr een onzichtbaar verlengstuk van de organisatie.

Waarom doet Cosy van Tutti aan payrolling bij
SPR-hr?

Cosy van Tutti kwam voor payrolling min of meer toevallig met SPR-hr in aanraking. Haar werknemer kreeg onderwijs bij Heliomare, dat uiteindelijk SPR-hr aan Monique adviseerde.

Naast het via payrolling regelen van alle administratie voor Cosy van Tutti, biedt SPR-hr ook een jobcoach. Deze jobcoach heeft specifieke kennis en ervaring waar het gaat om werknemers met een arbeidsbeperking. Zelf kan Monique waar nodig ondersteunen bij het verkoop- en winkelgedeelte. Zo wil het contact met klanten nog weleens lastig zijn. Haar werknemer krijgt op deze manier altijd de juiste begeleiding.

Wat brengt de toekomst?

Monique is duidelijk tevreden over de payrolling voor Cosy van Tutti en over haar werknemer. Toch ziet ze het niet snel gebeuren dat ze nog andere werknemers in dienst neemt. Inmiddels is Cosy van Tutti een VOF. Moniques dochter Simone is mede-eigenaresse geworden; zij stond Monique al vanaf 2014 bij en hielp ook mee in de winkel. Daar komt bij dat Moniques huidige werknemer prima in dit familiebedrijf past. Hij heeft een unieke passie voor mode die je niet zomaar bij iedereen aantreft.

Monique heeft met haar medewerker best wat ervaring opgedaan. Hierdoor weet ze dat mensen met een arbeidsbeperking misschien bijvoorbeeld bepaalde sociale vaardigheden missen, maar ook fantastische kwaliteiten hebben. Daar moet je volgens Monique gebruik van maken als werkgever.